دانلود رایگان سوالات استخدامی هنر آموز مکانیک خودرو آموزش و پرورش
سوالات عمومی رایگان ویژه آزمون استخدام وزارت آموزش و پرورش در سال ۹۴
دانلود رایگان سوالات عمومی استخدامی هنر آموز مکانیک خودرو آموزش و پرورش :
مقدمه
تکنولوژی شتابان رشد و توسعه می یابد و در این میان صنعت خودرو جایگاه ویژه ای در جهان دارد . به گواهی آمار صنعت خودرو پس از صنعت نفت دومین صنعت مهم کشور به شمار می آید . ابداع و پژوهش در صنعت خودرو بی توقف و با شتاب زیاد در حال گسترش و توسعه است . هر روز شاهد شکوفائی و نو آوری روز افزون در این صنعت هستیم و میدان رقابت همچنان به روی طراحان و مهندسان صنعت خودرو باز می باشد
توجه به گسترش روزافزون صنایع خودرو و مرتفع نمودن نیازهای حمل و نقل،تولید و نگهداری اصولی خودرو یکی از ملزومات زندگی انسان گشته و همانگونه که باید در چرخه ی تولید، خودرویی کم هزینه و با بهره وری بالاتر تولید شود،در عرصه ی نگهداری و سرویس اتوموبیل نیز به متخصصین آشنا با صنعت خودرو، مجرب و توانا برای تعمیر و نگهداری اصولی آن ضروری است. لذا با توجه به تولید انبوه و بسیار متنوع خودرو در جهان اهمیت رشته مکانیک خودرو بیش از پیش مشخص می گردد.
رشته مکانیک خودرو یکی از رشته های گروه مکانیک می باشد.در این بخش آموزشهای مربوط به صنعت خودرو انجام می گردد. دانش آموزان واردشده به این رشته باید علاوه بر علاقه، استعداد فنّی و خلاقیت از سطح علمی مناسبی در دروس ریاضی و فیزیک برخوردار باشند.
رشته مکانیک خودرو جهت بالا بردن کیفیت آموزشی در مورد صنعت خودروسازان از تاریخ اختراع موتورهای احتراقی تا امروز در زمینه بررسی، تحقیق راهاندازی و تعمیرات، به هنرجویان آموزش داده می شود.
دانش آموزان طی دوسال تحصیلی دروس عمومی ،اصلی و تخصصی مانند
رسم فنّی عمومی و تخصصی(نقشه کشی) ، اجزاء ِ ماشین ، محاسبات فنّی (مکانیک خودرو) ، تکنولوژی و کارگاه مولّدهای قدرت ، انتقال قدرت،سوخت رسانی،شاسی وبدنه ، موتورهای دیزلی و ریاضی3(فنی حرفه ای) ، فیزیک2(مکانیک خودرو) ، مبانی و کاربرد رایانه (فنی حرفه ای)و ... را می گذرانند و با اساس کار ، ساختمان و کاربرد موتورهای احتراق داخلی آشنا شده ، قطعات مختلف تشکیل دهنده خودرو،ساختمان،طرزکار هریک و معایب مربوط به آنها را شناسایی می کنند. امکان اشتغال در کارخانجات،مؤسسات صنعتی دولتی وخصوصی ونیز ادامه تحصیل در مقاطع کاردانی پیوسته ، کارشناسی ناپیوسته و بالاتر برای فارغ التّحصیلان دیپلم این رشته فراهم میباشد.
هدف رشته
ایجاد شکوفائی استعدادها و خلاقیت هنرجویان و پرورش نیروی انسانی خلاق در
شناخت دقیق و بدست آوردن حداکثر بهره دهی، از کلیه مولدها اعم از طرز کار -
تعمیرات- شناخت قطعات- معایب و محاسن و طرز ساخت و شناخت مواد اطلاعات
کامل پیدا کنند.
فارغ التحصیلان این رشته می توانند از طریق کنکور کاردانی وارد آموزشکده ها و
مؤسسات آموزش عالی شوند و پس از اخذ مدرک کاردانی ( تکنسین مکانیک )
در دانشگاه های معتبر داخلی و خارجی تا مقطع دکترای مکانیک تحصیل نمایند.
دروس تخصصی رشته
کارگاه مکانیک عمومی – کارگاه مولد قدرت 1 و 2 – تکنولوژی مولد قدرت - محاسبات
فنی 1 و 2 - رسم فنی و تخصصی – تکنولوژی شاسی و بدنه – تکنولوژی موتورهای دیزلی - فیزیک 2- اجزاء ماشین – مبانی و کاربرد رایانه – کارآموزی
توانایی فارغالتحصیلان این رشته
هنرجویان این رشته ضمن تحصیل در هنرستان در موارد زیر مهارت پیدا می کنند:
شناخت کلی دستگاه های تولید و انتقال قدرت از نظر علمی و عملی.
چگونگی مونتاژ دستگاه های مختلف در صنایع اتومبیل سازی ماشین آلات راه سازی و کشاورزی .
نقشه خوانی و نقشه کشی و محاسبات مربوط به موتورهای دیزلی و بنزینی.
موقعیت شغلی آینده
فارغالتحصیلان این رشته درموقعیتهای زیر میتوانند فعالیت کنند:
تعمیرات اساسی موتورهای بنزینی
تعمیرات تعلیق و سیستم فرمان
تنظیم موتور
تعمیرات موتور سیکلت
تعمیرات جعبه دنده و دیفرانسیل
تعمیرات دستگاههای سوخت رسانی موتورهای بنزینی و دیزلی
تعمیرات دستگاههای الکتریکی خودروها (باطری سازی)
تعمیرات بدنه و قفل در و شیشه بالابر
سرپرستی کارگاه های مختلف تعمیرگاههای مجاز
فعالیت در کارهای کوچک خصوصی
کار در کارخانجات صنعتی
فعالیت در مراکز انبوده ساز قطعات صنعتی
ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر دررشته مکانیک خودرو
ادامه تحصیل در مقطع کاردانی با شرکت در کنکور کاردانی پیوسته دولتی در رشتههای مکانیک خودرو ادامه تحصیل در مقطع کاردانی با شرکت در آزمون ورودی دانشگاه جامع علمیکاربردی در رشتههای مکانیک خودرو،تعمیرات مکانیکی، نقشه کشی صنعتی و…
ادامه تحصیل در مقطع کاردانی با ثبت نام درواحدهای دانشگاه آزاد اسلامیبا شرط معدل در رشته ی مکانیک خودرو ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ناپیوسته با شرکت در آزمون کاردانی به کارشناسی دولتی در رشتههای مکانیک خودرو و تاسیسات برودتی و حرارتی ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ناپیوسته با شرکت در آزمون کاردانی به کارشناسی دانشگاه جامع علمیکاربردی در رشته ی مکانیک خودرو وگرایشهای وابسته به آن.
ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ناپیوسته با شرکت در آزمون کاردانی به کارشناسی دانشگاه آزاداسلامیدررشته ی مکانیک سیالات و…
ادامه تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی در تمام گرایشهای مهندسی مکانیک هم در دانشگاههای دولتی و هم در دانشگاه آزاد اسلامیبرای کلیه ی فارغ التحصیلان رشتههای فنی مجاز می باشد.
با اختراع خودرو و پیشرفت آن خودرو سازی نه تنها بعنوان یک صنعت پیشرفته بلکه بعنوان یک علم در گستره ی خاکی ریشه دواند. در این میان کشور ما نیز متناسب با رشد این صنعت،آموزش آن را در هنرستانها در اولویت قرار داد.
هنرجویان در این رشته می توانند با گذراندن دروس کارگاهی همچون مولد قدرت، انتقال قدرت، شاسی و بدنه،و دروس تکنولوژی، رسم فنی،اجزاء ماشین، محاسبات فنی و.... زیر نظر اساتید مجرب موفق به فراگیری علم خودرو و کسب دیپلم در این رشته گردند.
زمینه های شغلی رشته مذکور عبارت است از :
جذب درگارگاههای صنعتی و کارخانه های خودرو ساز (ایران خودرو وسایپاو..) – استخدام در نمایندگی های مجاز شرکتهای تولید کننده ی خودرو- ورود به بازار قطعات و لوازم یدکی و قطعه سازی- تاسیس کارگاههای تعمیراتی شخصی مانند خدمات موتور، گیربکس، سوخت رسانی، برق و الکترونیک خودرو، تنظیم موتورو سیستم انژکتورو....
ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر دررشته مکانیک خودرو
ادامه تحصیل در مقطع کاردانی با شرکت در کنکور کاردانی پیوسته دولتی در رشته های مکانیک خودرو
ادامه تحصیل در مقطع کاردانی با شرکت در آزمون ورودی دانشگاه جامع علمی کاربردی در رشته های مکانیک خودرو،تعمیرات مکانیکی، نقشه کشی صنعتی و...
ادامه تحصیل در مقطع کاردانی با ثبت نام درواحدهای دانشگاه آزاد اسلامی با شرط معدل در رشته ی مکانیک خودرو
ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ناپیوسته با شرکت در آزمون کاردانی به کارشناسی دولتی در رشته های مکانیک خودرو و تاسیسات برودتی و حرارتی
ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ناپیوسته با شرکت در آزمون کاردانی به کارشناسی دانشگاه جامع علمی کاربردی در رشته ی مکانیک خودرو وگرایش های وابسته به آن.
ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ناپیوسته با شرکت در آزمون کاردانی به کارشناسی دانشگاه آزاداسلامی دررشته ی مکانیک سیالات و...
ادامه تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی در تمام گرایشهای مهندسی مکانیک هم در دانشگاههای دولتی و هم در دانشگاه آزاد اسلامی برای کلیه ی فارغ التحصیلان رشته های فنی مجاز می باشد.